Välkommen att delta i en webbkurs om dystrofia myotonika typ 1           

Hej! Jag heter Lotta Sjögreen och arbetar som logoped på Mun-H-Center. Välkommen att delta i den här kursen som handlar om diagnosen dystrofia myotonika typ 1 (DM1). Kursen ger allmän information om diagnosen men fokuserar på utredning och behandling av orofacial funktion. Den är utformad med logopeder och tandvårdspersonal som målgrupp men alla som vill är välkomna att delta. I vänsterspalten ser du alla moment som ingår i kursen. Jag rekommenderar att du börjar med att läsa Utbildningsinformationen. Det tar ca två timmar att genomföra samtliga kursmoment. Kursen är kostnadsfri.

 

 

 

 

 

 

Kursen är indelad i fem avsnitt. Du börjar med avsnittet som ger en allmän information om DM1. Därefter kommer tre avsnitt som specifikt behandlar oral motorik, munhälsa och orofacial funktion. Det femte och sista avsnittet ger förslag på logopediska och oralmotoriska insatser som kan vara aktuella för patienter med DM1. Under rubriken "Mål & Framsteg" (längst upp i vänsterspalten) kan du kontrollera att du genomfört samtliga uppgifter. Under rubriken "Dokument" finns kursens innehåll som text och en referenslista. Under "Filmmaterial" hittar du länkar till filmklipp på Youtube där DM1 beskrivs av personer som själva har sjukdomen eller av föräldrar till barn med DM1.

Hoppas du har glädje och nytta av den här kursen. Kontakta mig gärna - via mail eller telefon - om det är något du undrar över.

Eftersom det här är en alldeles ny kurs vore jag extra tacksam för att få feedback från dig via utvärderingsblanketten som du hittar i vänsterspalten.

Hälsningar!/Lotta Sjögren Logoped, Med dr.